Het kan bij ons in De Biesbosch!

Bent u op zoek naar rust, ruimte en natuur? Dan bent u bij Sono Tours aan het juiste adres. Wij bieden namelijk precies dat wat u zoek en nog meer. We nemen u mee naar De Biesbosch, waar nog echte rust gevonden kan worden, waar nog echt ruimte is en waar u kunt genieten van de prachtige natuur. Het hele jaar door is dit Nationale Park goed toegankelijk en tonen de seizoenen zich in al hun pracht. On dit zo optimaal mogelijk te beleven, hebben wij diverse prachtige fietsroutes uitgezet in ‘onze Biesbosch’. Om die beleving helemaal compleet te maken, ga ik met u mee als gids. Als geboren en getogen Werkendammer met De Biesbosch als achtertuin, vertel ik u allerlei wetenswaardigheden, doorspekt met authentieke anekdotes. 

Zo vertel ik u onderweg over het ontstaan van De Biesbosch door de Sint-Elisabethsvloed in 1421, waarbij vele dorpen overspoeld werden en de natuur daarna de overhand kreeg. Ook vertel ik u over de grote economische crisis in de jaren ’30 en de betekenis daarvan in deze regio. Natuurlijk komen de line-crossers, ook wel frontkoeriers genoemd, aan bod, met hun belangrijke bijdrage in de Tweede Wereldoorlog. De Biesbosch was hun schuilplaats en hun ‘werkterrein’. De fietsroutes voeren o.a. langs de Biesbosch School, dat slechts twee lokalen had maar belangrijk was voor de Biesboschkinderen. Vanzelfsprekend komt de ontpoldering langs en de impact daarvan wil ik u zeker niet onthouden. 

Uiteraard stoppen we ergens op de route voor een pauze, want er moet ook aan de inwendige mens worden gedacht. En zoals het in De Biesbosch hoort, gaan we er met een pontje weer uit. 

Voor seniorenbonden rijd ik als gids mee door De Biesbosch en gaan we, als het weer het toelaat, een bezoek brengen aan het interessante Buitenmuseum. 

Kortom, zoekt u rust, ruimte en natuur? En eigenlijk nog iets meer? Het kan bij ons in De Biesbosch!