Trier

Op het “Rote Haus” aan de grote Markt van Trier bevindt zich een inscriptie die luidt “Ante Romam Treveris Stetit Annis Mille Trecentis” (Voor Rome bestond Trier al dertienhonderd jaar) Dit is ongetwijfeld een mythe in de Mideleeuwen ontstaan is, maar toch…. In het dal van de Moezel bestonden al 3000 jaar v.Chr. menselijke nederzettingen en Trier kan met recht één van de oudste steden ten noorden van de Alpen genoemd worden.

3 dagen Trier
Pronkstuk van Trier is de Porta Nigra, de stadspoort en één van de bekendste overblijfselen uit de Romeinse tijd. Toen Trier nog een klein dorp was, hebben de Romeinen een grote muur om de stad heen gebouwd ter bescherming. In de muur werden vier stadspoorten gebouwd, de Porta Nigra is de enige die nog overeind staat.
De poort staat midden in de stad.
Indrukwekkend om te zien vanwege haar hoogte en de kolossale zwarte zandsteenblokken.

1e dag
Vanuit Nederland via Zuid-Limburg, langs Luik, door de Ardennen en een mooie route langs de Hoge Wenen en Nord Eifel naar Trier. Aankomst in de vroege middag. De namiddag is vrij om zelf deze oude stad te verkennen of doet u dat liever samen met een gids. Bij mooi weer maakt u zeker een ritje met de kabelbaan naar het uitzichtpunt boven Trier, vanwaar een schitterend gezicht over het Moezeldal. Diner en overnachting in uw hotel.

2e dag
’s Morgens voorzetting ontdekking van Trier, en vrije tijd om te shoppen. Aan het einde van de morgen inschepen voor een vaartocht stroomopwaarts richting  Traben Trarbach. Eventueel organiseren we een bezoek aan een wijnkelder met wijnproeverij, of gaat u wandelen door de wijngaarden? ’s Avonds een gezellig diner in uw hotel in Trier.

3e dag
Na het ontbijt met de koffers in de touringcar, rijden we  langs de Moezel richting Hertogdom Luxemburg, want een bezoek aan Luxemburg stad laat zich prima combineren met de terugreis van Trier. Onderbroken door een uitstekend diner onderweg terug naar uw vertrekplaats.

Uw hotel
Is een uitstekend ***stadshotel (Ibis of soortgelijk)
U logeert op basis van 2-persoons kamer met douche, toilet en ontbijtbuffet.

Optioneel te reserveren
- ½ dag fietsen door Trier met gids
- Fietsen langs de Moezel     
- R.O.B. –verzekeringen
- Annuleringsverzekering

√ Reis per tourist classe touringcar
√ 2x overnachting in kamer met douche/toilet
√ 2x continentaal ontbijt
√ gidsbegeleiding op middag 1e dag
√ 2x diner

NIET INBEGREPEN BIJ DE BASISREISSOM
- Reis- en/of annuleringsverzekering.
- Verplichte bijdrage aan het calamiteitenfonds.