Praag

Ooit glinsterden de gouden daken van de Praagse Burcht. Het goud op de daken is weg, maar Praag heeft zijn glans niet verloren. Het is nog steeds de Gouden Stad. Kom naar het hart van Europa en ontdek het zelf! Lopend door de smalle straatjes van de oude stad komt u ogen en oren tekort. Hoor de verhalen en legendes en onderga de betovering.
 
Dag 1: Heenreis
We vliegen vandaag naar Praag. Op de luchthaven staat de transferbus klaar die ons naar het hotel brengt. De terrassen op het oude Stadsplein ogen wel zeer uitnodigend om in de sfeer van Praag te komen.
 
Dag 2: Praag
Aan de hand van de gegeven facultatieve excursies kunt u het dagprogramma een eigen invulling geven.
 
Dag 3: Terugreis
Na het ontbijt nog een hele ochtend ter eigen invulling. ’s Middags rijden we naar de luchthaven voor de vlucht terug naar Nederland.
 
FACULTATIEVE EXCURSIES
Hieronder vindt u verschillende excursie- en dinermogelijkheden. Uiteraard zijn er nog
talloze mogelijkheden die wij kunnen aanbieden.
 
STADSEXCURSIE
Tijdens deze 1⁄2-daagse excursie maken we een uitgebreide wandeltour door Praag. We passeren het immense voetbalstadion van Sparta Praag waar in het communistische verleden van de stad, grote parades werden gegeven. We brengen een bezoek aan de Prager Burcht waar de Tsjechische regering zetelt en zijn getuige van de statige wisseling van de wacht. Tijdens een uitgebreide wandeling door het pittoreske centrum bekijken we o.a. de bijzondere astronomische klok, de Kruittoren, het Joodse Kerkhof en de Karelsbrug waar het altijd wemelt van de stalletjes met vaak heel bijzondere koopwaar.
Prijs op aanvraag.
 
DAGEXCURSIE NAAR THERESIENSTADT
Op zo'n 60 kilometer van Praag is het voormalige concentratiekamp Theresiënstadt gesitueerd. Theresiënstadt bestaat uit een dorp en een iets buiten het dorp gelegen kleine vesting. De oorspronkelijke bewoners van het dorp werden door de nazi's gedwongen Theresiënstadt te verlaten. Zo werd van het dorp een joods getto gemaakt. De vesting werd gebruikt als concentratiekamp. Na afloop van de ochtendexcursie rijden we naar Theresiënstadt.
Onderweg krijgt u een klein lunchpakketje (twee broodjes en een koek). In Theresiënstadt bekijken we onder begeleiding van een Tsjechische gids eerst de kleine vesting. Hier ziet u onder andere de barakken en de gevangenis. Vervolgens wordt u met de bus naar het dorp gebracht. We bezoeken hier het museum waar onder andere gebruiksvoorwerpen te zien zijn en (kinder)tekeningen die gemaakt werden door de gevangenen. Ook kunt u een korte film over Theresiënstadt te bekijken. Na het aangrijpende bezoek aan Theresiënstadt wordt u weer naar Praag teruggebracht. Inbegrepen: het vervoer, de plaatselijke gids, de entreegelden voor de kleine vesting en het museum en een lunchpakketje.
Prijs op aanvraag.

LICHTTOUR
Met de bus rijdt u langs de Moldau en langs een aantal mooi verlichte gebouwen, zoals de Prager Burcht en het Nationaal Museum. Ook wordt er een bezoek gebracht aan de Krizikova Fontana waar een prachtig verlichte waterdans op muziek van bekende componisten wordt vertoond.
Prijs op aanvraag.

BOOTTOCHT MET DINER OP DE MOLDAU
Praag wordt doorkuist door de Moldau die zo mooi muzikaal beschreven is door de Tsjechische componist Smettana. De boottocht is inclusief een aperitief en diner.
Prijs op aanvraag.
 
SKODAFABRIEK
Skoda is een oud Tsjechisch automerk dat tegenwoordig onder Volkswagen valt. De fabriek organiseert rondleidingen en heeft een interessant automuseum.
Prijs op aanvraag.
 
BIERMUSEUAM EN BROUWERIJS STAOPRAMEN
Typisch Tsjechisch biertje dat in het hart van de stad gebrouwen wordt. Het bezoek duurt ca 1 uur en u krijgt de brouwerij, een video en de kelders te zien. Ook kunt u het bier proeven.
Prijs op aanvraag.
 
OPERA
Natuurlijk mag een bezoek aan de opera in de "Gouden Stad" niet ontbreken! De opera's die wij u aanbieden, worden opgevoerd in de mooiste theaters van Praag.
Prijs op aanvraag.
 
LATERNA MAGICA
De Laterna Magica is uniek in de wereld. Door middel van een speciale techniek wordt een combinatie van toneel, film en trucages voor u opgevoerd. Hierbij wordt niet gesproken zodat iedereen het kan volgen.
Prijs op aanvraag.
 
BLACK LIGHT THEATER/PAN OPTICUM
De voorstelling is gebaseerd op het wereldberoemde boek "Alice in Wonderland". Het verhaal gaat over een meisje dat een tocht door de historie van Praag en Tsjechië maakt en tijdens deze fantastische reis allerlei bijzondere avonturen beleeft.
Prijs op aanvraag.

FOLKLORE
Wij hebben voor u de folklorevoorstelling "Lachian Dances" uitgezocht, een kleurrijk schouwspel met dans, zang, authentieke kostuums en prachtige muziek. Deze muziek is gecomponeerd door Janacek, één van de  bekendste Tsjechische componisten. Verschillende dansen en gezangen uit heel Tsjechië komen aan bod.
Prijs op aanvraag.

INBEGREPEN
- Vlucht Amsterdam - Praag en v.v.
- Luchthavenbelastingen en heffingen.
- Transfers in een lokale touringcar.
- Overnachting in een 2-persoonskamers voorzien van douche of bad en toilet.
- Verzorging op basis van logies en ontbijt.
- Informatieboekje.

NIET INBEGREPEN
- Reis- en/of annuleringsverzekering.
- Verplichte bijdrage aan het calamiteitenfonds.
- Facultatieve excursies.
- Fooien.

De totale reissom is op aanvraag.
SonoTours heeft haar tijd, energie en ideeën in deze voorstellen verwerkt. Dit programma is uniek en op maat gemaakt. Deze aanbieding kan te allen tijden worden aangepast ten einde dichter bij ons doel te komen; een programma afgestemd op de wensen en eisen van u als klant. Aan deze aanbieding kunnen derhalve geen rechten worden ontleend.