Dublin

Dublin is een stad waar muziek in zit. Het lied van straatverkoopster Molly Malone is wereldberoemd en haar standbeeld heeft een prominente plek in het hart van de stad. Dublin heeft veel bands geïnspireerd, denkt u maar aan U2. In de levendige wijk Temple Bar klinkt overal de muziek van de Ierse bands. Luistert u ernaar met een pint Guinness in de hand!
 
Dag 1: Amsterdam-Dublin
We vliegen vandaag naar Dublin. Op de luchthaven worden we gelijk in de juiste stemming gebracht door middel van een echte doedelzakspeler die ons welkom heet. Per touringcar we gaan we naar ons Hotel in Dublin. Tijdens de transfer worden we getrakteerd op een glas Irish Whiskey. De avond kunt u naar eigen inzicht invullen.
 
Dag 2: Dublin
Na ons ontbijt zullen we een Viking Splashtour maken die ons over teer- en waterwegen voert. Deze tour wordt uitgevoerd met amfibievoertuigen. De chauffeur brengt u langs de bezienswaardigheden van Dublin om vervolgens met voertuig en al het water in te rijden voor het volgende traject. Na de lunch gaan we een bezoek brengen aan Trinity College, de oudste Universiteit van Ierland waar we de Book of Kells zien. Hierna bezoeken we het Guinnes Storehouse waar we een rondleiding krijgen.

Dag 3: Terugreis
Vandaag nemen we afscheid van Dublin. In de loop van de middag rijden we weer naar de luchthaven voor de vlucht naar Nederland.

FACULTATIEVE EXCURSIES
Hieronder vindt u verschillende excursie- en dinermogelijkheden. Uiteraard zijn er nog talloze  mogelijkheden die wij kunnen aanbieden.
 
JAMESON WHISKEY DISTILLERY MUSEUM
In het hart van oud Dublin ligt de oude distilleerderij. Hier worden we geïntroduceerd in de wereld van de Ierse Whiskey. Na een korte film maken we onder leiding van een enthousiaste gids een tour door het museum. Op deze manier krijgen we inzicht in de manier waarop de echte Ierse Whiskey wordt gemaakt.
Prijs op aanvraag, minimaal 20 personen

Je kunt ook deelnemen aan de whiskeyproeverij (van tevoren opgeven!). Je krijgt dan 4 verschillende soorten whiskey te proeven met uitleg door een kenner. Je kunt zo zelf vaststellen wat je favoriete ‘’brand’’ is. Na de proeverij ontvang je een heus ‘’whiskey diploma” voor boven je bed! Je bent dan een gecertificeerd whiskeydrinker en je naam komt in de archieven van de distilleerderij!
Prijs op aanvraag, minimaal 20 personen

HONDENRACES
Hondenraces zijn erg populair onder de Ieren. Het wordt een avond om niet snel te vergeten. Het enthousiasme van het publiek is ongekend als de Greyhounds van start gaan voor een rondje van slechts 30 seconden. Ongetwijfeld worden we meegesleurd in het enthousiasme van de vriendelijke Ieren. Je krijgt je eigen ‘’Race Card’’ waarmee je met alle races mee kunt gokken. Aan het eind van de avond krijg je je score te zien. We dineren in het stadion, in een “eigen” suite! Vanaf onze tafels hebben we een prachtig uitzicht op de dogtrack. Uiteraard kunnen we ook meegokken! Tegen 22.00 uur keren we terug naar ons hotel (voor de liefhebbers; de altijd gezellige Ierse pubs zijn open tot in de vroege uurtjes)
Prijs op aanvraag, minimaal 20 personen

QUAD
Race per Quad over een aangegeven en veilig parcours. De groep wordt hiertoe ingedeeld in teams en de totale score is daarmee zowel een persoonlijke als teamprestatie. Voor overtredingen worden penalty’s in rekening gebracht. Kortom het doet een beroep op nauwkeurigheid en rijvaardigheid!
Prijs op aanvraag

DEMONSTRATIE IRISH COFFEE MAKEN
Irish Coffee is net zo met Ierland verbonden als de whiskey. In het chique Portmarnock Golf Hotel worden we onderlegd in het klaarmaken van de traditionale Irish Coffee. Iets waar je je leven lang tijdens de Kerstdagen voordeel van zult hebben. Uiteraard ga je er ook zelf een fabriceren en nuttigen! Deze demonstratie wordt gecombineerd met een bezoek aan het Malahide Castle, een buiten Dublin gelegen, 12e eeuws kasteel omgeven door een mooie natuur en tuinen.
Prijs op aanvaag, minimaal 30 personen

GUINNESS STORE HOUSE
Dit is het thuis van het Guinness Stout, het wereld beroemde donkere bier met z’n kenmerkende cremige schuimlaag. De brouwerij dateert reeds van 1795. Momenteel worden er 10 miljoen glazen guinness per dag gedronken. De brouwerij is een bezienswaardigheid op zich en een grote trekpleister. We worden ingewijd in het proces van het brouwen, de ingrediënten. Je wandeling eindigt in de Gravity bar hoog boven Dublin (prachtig uitzicht) met een uiteraard een glas Guinness.
Prijs op aanvraag, minimaal 20 personen

TAYLOR’S THREE ROCK
Vroeg in de avond vertrekken we naar Taylor’s Three Rock  voor een Ierse avond met live muziek en dans. Deze superpub ligt op een fantastische locatie met de bergen in de rug en Dublin aan haar voeten! Sing an Irish Song is het thema van de avond. Na het 3-gangendiner zorgen de Merry Ploughboys voor de muziek en we krijgen tussendoor een soort River Dance voorstelling te zien. Beiden een garantie voor een zeer geslaagde avond!
Prijs op aanvraag, minimaal 30 personen

POWERSCOURT TUINEN
Een van ‘wereld beroemdste tuinen! Powerscourt ligt 12 km ten zuiden van Dublin aan de voet van de Wicklow Mountains. Het is een prachtig gebied met meren, veel verschillende soorten vegetaties en een prachtige opbouw. In het park staat het bezienswaardige paleis in een sprookjesachtige omgeving.
Prijs op aanvraag, minimaal 30 personen
 
LUNCHES EN DINERS
Een 2-gangen lunch of diner op een gezellige locatie (b.v. Co Wicklow Pub)
Prijs op aanvraag, minimaal 20 personen
 
INBEGREPEN
- Vlucht naar Dublin en v.v.
- Vervoer in een lokale De-Luxe touringcar met airconditioning
- Excursies zoals omschreven.
- Overnachting in een 2-persoonskamers voorzien van douche of bad en toilet.

- Verzorging op basis van halfpension (ontbijt en diner).
- Begeleiding tijdens de excursies door een deskundige Engelssprekende lokale gids.
- Informatieboekje.

NIET INBEGREPEN
- Reis- en/of annuleringsverzekering.
- Verplichte bijdrage aan het calamiteitenfonds.
- Overige maaltijden.
- Facultatieve excursies.
- Fooien.
 
De totale reissom is op aanvraag.
SonoTours heeft haar tijd, energie en ideeën in deze voorstellen verwerkt. Dit programma is uniek en op maat gemaakt. Deze aanbieding kan te allen tijden worden aangepast ten einde dichter bij ons doel te komen; een programma afgestemd op de wensen en eisen van u als klant. Aan deze aanbieding kunnen derhalve geen rechten worden ontleend.