Brugge

Brugge, ook wel het “Venetië van het Noorden” genoemd, is zonder twijfel nog steeds ‘s lands grootste toeristische trekpleister. De talrijke kanalen die deze romantische stad doorkruisen en de verkeersvrije historische pleinen en straten geven de toerist vrij spel. Talrijke kunststromingen zoals de ‘Vlaamse Primitieven’ zijn rijk vertegenwoordigd in Brugge. De vele heerlijke restaurants en de lokale specialiteiten zoals Brugse kant en chocolade verleiden elke bezoeker.
 
Dag 1: Naar Brugge
Vanuit onze opstapplaats rijden we naar Brugge. Samen met een Nederlandssprekende gids verkennen we deze middag het romantische Brugge te voet. Aansluitend maken we een rondvaart op de Brugse Reien. We bezoeken vervolgens ook een Chocolatier en Chocolademuseum  en volgen zo het proces van pralines maken van dichtbij. Aansluitend dineren we in een typisch Brugs Restaurant.

Dag 2: Teambuilding in Brugge
In teams van ca. 6 personen volgen de deelnemers een uitgestippeld circuit in de Brugse binnenstad gedurende 2 uren. Het parcours leidt elk team niet alleen langs de meest idyllische locaties in Brugge, maar bovendien komen ook de minder toeristische wijken van Brugge hierbij aan bod. Op het volledige traject worden enkele “checkpoints” voorzien. Hierbij komen de bierproef en garnalenpellen zeker aan bod. We verzamelen de teams in de brouwerij ‘De Halve Maan’waar een laatste behendigheidsproef de deelnemers opwacht. Na de volksspelen bezoeken we de brouwerij die sinds 1564 al een vaste waarde is in Brugge. We krijgen een rondleiding door de unieke wereld van mout en hop en genieten van een Brugse Zot bier gevolgd door een prijsuitreiking. Het winnende team wordt dan beloond met een verrassingspakket. ( Deze excursie kan ook omgebouwd worden naar een hele dag.)
 
Dag 3: Terug naar huis
De ochtend is ter vrije besteding, wellicht wilt u nog een tochtje maken per paardentram of strijkt u liever neer op één van de vele terrasje. In de loop van de middag vertrekken we naar Nederland. (Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden)
 

FACULTATIEVE EXCURSIES
Hieronder vindt u verschillende excursie- en dinermogelijkheden. Uiteraard zijn er nog talloze mogelijkheden die wij kunnen aanbieden.
 
BEZOEK BRUGGE HELE DAG
Samen met een Nederlandssprekende gids verkennen we deze middag het romantische Brugge te voet. Aansluitend maken we een rondvaart op de Brugse Reien. We bezoeken vervolgens ook een Chocolatier/Chocolademuseum  en volgen zo het proces van pralines maken van dichtbij. We sluiten de voormiddag af met een bezoek aan de brouwerij “De Halve Maan” en proeven een fris Brugse Zot biertje. Aansluitend lunch in de brouwerij of in een typisch Brugs Restaurant (driegangenmenu, dranken niet inbegrepen) In de namiddag staat er een bezoek aan het kantmuseum van Brugge op het programma met demonstratie en een bezoekje aan het Groeninge museum waar we werken vinden van Belgische schilders van de 15de eeuw tot nu.
Prijs op aanvraag, minimaal 20 personen.

KROEGENTOCHT PER PAARDENTRAM
Per paardentram bezoeken we gedurende drie uren enkele van de meeste typische Brugse cafés en proeven op elke locatie een streekbiertje. Dit alles onder de deskundige begeleiding van onze bierkenner die de groep vergezelt gedurende het volledige traject. Elk bier wordt deskundig gepresenteerd. Tussen de diverse locaties verschaft onder gids bovendien een woordje uitleg bij de belangrijkste bezienswaardigheden. Indien gewenst kan de kroegentocht worden uitgebreid met een diner in een typisch Brugs restaurant waarbij de gerechten op basis van bier bereid worden.
Prijs op aanvraag, minimaal 20 personen.
 
MIDDELEEUWS SPEKTAKELDINER
Een schitterend feestbanket in een grandioos decor, een dozijn spetterende attracties, middeleeuwse kostuums en muziek, heerlijk eten en drinken naar hartelust…..en u bent weg uit de 21e eeuw, terug naar 3 juli 1468.
Wij, Karel de Stoute en Margaretha van York,verwelkomen u aan onze bruidsdis. Het zijn spannende tijden in 1468. Alles is anders: feesten, eten, opdienen, omgangsvormen, vermaak. U valt van de ene verassing in de andere. U zit in een imposante voormalige kerk, omgeven door tientallen andere feestvierders. Bourgondisch genieten Het eten zelf bestaat uit een gargantuesk viergangendiner, rijkelijk begoten (zo hoort dat in de Middeleeuwen!) met bier en wijn zoveel u lust. Maar het gaat niet alleen om eten: tijdens de maaltijd komt u ogen en aandacht tekort voor het spektakel en de gezelligheid. Historisch spektakel Tientallen acteurs voeren voor u een wervelend middeleeuws spektakel op. Het bruilofsfeest wordt opgeluisterd door narren, minnestrelen en dansers. Verder vallen er zwaardvechten, valkenieren, vuurspuwen, heksendans, ridderslaan, papegaaischieten enz. te bewonderen. U beleeft al deze attracties van zeer dichtbij en kan op aanvraag meespelen in het vertier. Een historisch gezellige avond is gegarandeerd voor iedereen!
 
Vorstelijk VIP-ontvangst met champagne als aperitief, Voorbehouden plaatsen aan de eretafel van Karel de Stoute en Margaretha van York, 2,5 uur durend middeleeuws spektakel, Viergangenmenu (voorgerecht, soep, hoofdschotel spare ribs*, dessert), Bediening aan tafel .Alle dranken, bier, rode en witte kasteelwijn, water tijdens het diner
Prijs op aanvraag

PATRICIËRS
Aperitief, Centrale plaatsen, 2,5 uur durend middeleeuws spektakel, Viergangenmenu (voorgerecht, soep, hoofdschotel spare ribs*, dessert), Alle dranken, bier, rode en witte kasteelwijn, water tijdens het diner
Prijs op aanvraag

GASTRONOMISCHE WANDELING
Onder leiding van een gids maken we een wandeling door het historische Brugge. Op deze wandeling dineren wij in drie verschillende Brugse restaurants en maken hierbij kennis met enkele heerlijke typische Belgische gerechten. Deze formule is ideaal om een afgeladen dag af te sluiten op een ludieke en bovenal gastronomische wijze.
Prijs op aanvraag, minimaal 20 personen.
 
DINER KASTEEL TUDOR
In het unieke historische kader van het Kasteel Tudor genieten we van een onvergetelijke avond organiseren. Tijdens een gastronomisch diner gaan we terug in de tijd van Keizer Karel: jongleurs, goochelaars en troubadours spelen terwijl jonkers en dames dansen voor de keizer en zijn beeldschone vriendin. Op 27 mei 1519 maakt de jonge Keizer zich op voor zijn Blijde Intrede ‘s anderendaags in Brugge. Vandaag is hij te gast bij zijn vriend en raadgever Antoon de Croÿ, die te zijner ere een feestelijk banket houdt. Alles staat in het teken van de rode roos, het embleem van Tudor maar ook symbool van de vurige liefde die de monarch koestert voor zijn blonde vriendin Marieken van Audenaerde. Muzikanten en allerhande artiesten brengen een luimige noot. Dienaars en dienaressen in historische kledij serveren de meest exquise spijzen en dranken.
Prijs op aanvraag, minimaal 40 personen.

INBEGREPEN
- Busreis per Comfort class Touringcar.
- Overnachtingen in een 3-sterrenhotel in een 2-persoonskamers voorzien van douche en toilet.
- Verzorging op basis van logies en ontbijt.
- Stadswandeling op dag 1 inclusief gids, rondvaart, bezoek aan Chocolaterie en museum en diner.
- Rally op dag 2 inclusief lunch.
- Begeleiding tijdens de excursie op dag 1 en 2 door een lokale gids
 
NIET INBEGREPEN
- Reis- en/of annuleringsverzekering.
- Verplichte bijdrage aan het calamiteitenfonds.
- Overige maaltijden.
- Facultatieve excursies.
- Fooien.